Somon glazurat

somon glazurat jpeg

Dacă îţi place somonul, cu siguranţă vei fi încântat de gustul pe care îl are atunci când este glazurat cu bourbon. Iată şi reţeta:

Ingrediente

4 file de somon, cu piele ¼ cană bourbon ½ cană zahăr brun ½ cană sos de soia ½ linguriţă usturoi granulat ½ linguriţă muştar Sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Încinge cuptorul.Pregăteşte glazura: într-o cratiţă mică combinaţi bourbonul, zahărul, sosul de soia, usturoiul şi muştarul. Se pune la fiert şi se lasă pentru 10-15 minute, sau până când scade la jumătate. Se ia de pe foc şi se lasă la racit pentru îngroşare.

image

Unge fileurile de somon pe ambele părţi şi asezonează-le cu sare şi piper. Aşează peştele cu pielea în jos pe un grătar pentru a se scurge.

image

Găteşte-l în cuptor pentru aproximativ 15 minute, în funcţie de grosimea fileului. Când observi că este aproape gata, toarnă glazura rămasă peste peştele din cuptor. Foloseşte o pensulă de bucătărie pentru a răspândi glazura pe toată suprafaţa somonului.

Introdu din nou peştele în cuptor pentru 30 de secunde, având grijă ca glazura sa nu ia foc. Scoate somonul din cuptor şi poţi servi.

sursa: http://yummyaddiction.com