Somon în crustă de parmezan la cuptor

Dacă îţi place peştele, vei aprecia cu siguranţă această reţetă gustoasă de somon în crustă de parmezan.
Ingrediente pentru somon în crustă de parmezan la cuptor
2 bucăţi file se somon (150-200 g )
80 ml unt, topit
90 g pesmet
70 g parmezan
3 linguri pătrunjel, tocat
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 lingură ulei
felii de lămâie, pentru servire
salată verde, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare – Somon în crustă de parmezan
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci parmezanul ras cu pesmetul, pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper, după gust. Dai somonul prin unt, apoi prin compoziţia cu pesmet.
Le aranjezi într-o tavă şi le stropeşti cu puţin ulei. Dai la cuptor 10-12 minute, în funcţie de grosimea bucăţilor de peşte. Serveşti cu salată verde şi felii de lămâie.