Sorbet de piersici şi zmeură, fără grăsimi

Îngheţata este cel mai căutat desert în această perioadă, iar copiii le adoră. Dacă nu ai încredere în sortimentele disponibile în comerţ, îţi recomandăm să faci acasă aceste delicioase acadele de sorbet din fructe.
De ce ai nevoie pentru sorbet
200 g zahăr
300 ml apă
400 g zmeură
300 g piersici, fără coajă
3 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară sorbet
Combini apa cu zahărul şi le pui într-o cartiţă pe foc până când se dizolvă zahărul. Dai deoparte şi laşi să se răcească siropul.
Pui în blender zmeura cu o lingură zeamă de lămâie şi jumătate din cantitatea de sirop şi pasezi, apoi treci piureul printr-un tifon, pentru a înlătura seminţele.
Pui în blender piersicile, zeama de lămâie şi siropul rămas şi pasezi. Pui în forme un sfert din cantitatea de piure de zmeură, apoi dai la congelator 30 de minute. Pui apoi piure de piersici, dai din nou la congelator şi repeţi până când termini ingredientele. Înfigi în ultimul strat beţe de îngheţată. Îl dai la rece cel puţin 5 ore.