Sos de conopidă

Este asemănător la gust şi la consistenţă cu sosul Alfredo, nelipsit de la preparatele din pui sau la paste. Învaţă cum se prepară sosul de conopidă.
De ce ai nevoie pentru sos de conopidă
1 conopidă medie
7-8 căţei de usturoi copţi în cuptor
½ cană apă
½ cană parmezan
sare
piper
Cum se prepară sosul de conopidă
Taie conopida buchete şi spal-o sub un jet de apă rece. Pune-o la fiert cu apă cât să o acopere şi las-o la foc mic până se înmoaie. Las-o la răcorit puţin şi pasez-o cu un blender. Adaugă în blender usturoiul copt descojit, apă, parmezan şi sare şi piper după gust. Amestecă până se topeşte brânza, iar sosul capătă o consistenţă cremoasă. Sosul poate fi păstrat la frigider în borcane de sticlă.
Sursa foto http://www.crunchycreamysweet.com