Sos de roşii pentru paste

sos de rosii jpeg

Parcă cu niciun alt sos pastele nu au un gust mai bun decât cu un sos preparat din roşii proaspete.

De ce ai nevoie pentru sos de roşii pentru paste

1 kg roşii

1 ceapă

3 căţei de usturoi

1 linguriţă pudră de ardei iute

1 linguriţă zahăr

2 linguri ulei de măsline

sare, după gust

ierburi aromate, după gust

Cum se prepară sos de roşii pentru paste

Scufunzi roşiile în apă fierbinte cu sare, iar după 1 minut le scoţi şi le descojeşti. Toci mărunt roşiile, iar dacă au prea multe seminţe le dai deoparte.Încingi uleiul în tigaie şi sotezi ceapa tocată. După 5-6 minute, pui căţeii de usturoi pisaţi şi mai laşi 30 de secunde. Pui roşiile tocate, iar când încep să clocotească adaugi zahărul, sarea, pudra de ardei iute şi ce ierburi aromate doreşti. Pune capacul şi lasă să fiarbă până ce sosul se îngroşă.

Sursa foto http://www.flavorquotient.com

http://www.flavorquotient.com