Sos de roşii picant

stsf1 jpeg

De ce să cumperi sosuri din comerţ când îţi poţi prepara cel mai gustos sos chiar la tine acasă şi să îl depozitezi astfel încât să te bucuri de gustul roşiilor şi atunci când nu este sezonul lor.

Iată ce ingrediente îţi trebuie: 

2 kg roşii coapte 4 linguri zahăr 3 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi 3 linguri oţet 2 linguriţe piper măcinat sare, după gust boabe de muştar, după gust

Speli roşiile, le tai jumătăţi, le îndepărtezi cotoa­rele şi le treci prin maşina de stors roşii. Pui sucul obţinut într-un vas şi laşi să fiarbă, la foc mic. Ardeii curăţaţi îi tai bucăţi mari şi, împreună cu usturoiul, îi faci o pastă. Torni compoziţia obţinută în sosul de roşii şi mai ţii la fiert apro­ximativ 10 minute.

Adaugi oţetul, zahărul, boabele de muştar, sarea şi pi­perul şi laşi pe foc până când ajunge la consistenţa dorită. Îl pui în borcane spălate şi steri­lizate, apoi le păstrezi la rece.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg