Spaghete cu ciuperci şi spanac
Pentru perioada postului, iată o reţetă de paste cu multe legume, ca să te hrăneşti sănătos.
De ce ai nevoie ca să faci spaghete cu ciuperci şi spanac
200-250 g spaghete
1 lingură ulei
2 căţei de usturoi, tocat
2 căni (440 g) ciuperci, tăiate felii
1 ardei gras roşu, tocat julien
1 morcov, tăiat julien
1/2 cană (110 g) mazăre teci
3 căni (660 g) spanac
Pentru sos
2 linguri sos de soia, sau după gust
2 linguriţe de zahăr
1 linguriţă ulei de susan
1/2 linguriţă de ghimbir măcinat
Cum prepari spaghete cu ciuperci şi spanac
Într-un castron mic, amesteci cu telul sosul de soia, zahărul, uleiul de susan, ghimbirul şi dai deoparte. Într-o oală mare cu apă clocotită, fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Încălzeşti uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugi usturoi, ciupercile, ardeiul şi morcovul. Căleşti, amestecând frecvent, până se înmoaie, circa 3-4 minute. Adaugi şi tecile de mazăre şi spanacul până când se înmoaie. Adaugi şi spaghetele şi sosul şi amesteci uşor ca să se combine.
Sursa: https://damndelicious.net