Spaghete cu creveți și lămâie
Un preparat ușor de realizat. Spaghete cu creveți și lămâie combină gusturi și arome speciale.
Ingredinte
400 g paste
300 g creveți
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
zeama de la 1 lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie
coriandru proaspăt, tocat
sare
piper
parmezan ras, pentru servire
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le scurgi când sunt aldente, păstrând puțină apă în caz că ai nevoie pentru a subția sosul.
Într-o tigaie mare, încălzești uleiul de măsline la foc mediu, adaugi creveții și-i gătești până când devin roz și puțin rumeniți, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, în funcție de mărimea creveților. Condimentezi cu sare și piper.
Între timp, pregătești sosul: adaugi usturoiul tocat fin în tigaie și-l călești 1-2 minute, pui coaja și zeama de lămâie și amesteci.
Răstorni pastele fierte în tigaie, amesteci bine cu sosul de lămâie și adaugi coriandru tocat. Dacă sosul pare prea gros, poți subția cu puțină apă în care au fiert pastele. Presari parmezan ras și decorezi cu felii de lămâie și coriandru.