Spaghete cu fructe de mare
Fie că le cumperi congelate, fie că le iei proaspete, poţi prepara fructele de mare în fel şi chip, de la supe până la tocăniţe, pizza ori salate. Noi îţi prezentăm o reţetă delicioasă de spaghete cu fructe de mare. Merită încercată!
Ingrediente: 1 pachet de spaghete de bună calitate 400 g mix de fructe de mare 4-5 căţei de usturoi 300 g roşii ulei, pentru călit ulei de măsline extravirgin 100 g parmezan ras 1 legătură de pătrunjel, opţional 1 ardei iute sare, piper
Mod de preparare:
Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După fierbere, nu clăti şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Zdrobeşti căţeii de usturoi şi îi pui la călit. Adaugi ardeiul iute tocat, laşi 1 minut şi pui roşiile curăţate de coajă şi mărunţite cu furculiţa. Ţii câteva minute, pui mixul de fructe de mare şi potriveşti de sare şi piper. Laşi 3 minute şi pui spaghetele, dacă e nevoie torni din apa păstrată, amesteci şi opreşti focul. Speli şi toci pătrunjelul şi îl pui în ploaie peste spaghete, adaugi parmezanul şi, dacă vrei, poţi picura şi puţin ulei de măsline extravirgin pentru mai multă savoare.