Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete jpeg

O variantă a acestui fel de mâncare, spaghete cu sos de usturoi, se serveşte în Roma, iar la noi este perfectă in perioada de post.

Ingrediente:

300 g spaghete 150 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi un ardei roşu iute un ardei gras verde o legătura de pătrunjel sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert 3 l de apă cu o lingură de sare. Când apa fierbe se pun spaghetele şi o lingura de ulei de măsline şi se lasă la foc mare cam 10 minute. Între timp, se curăţă şi se taie usturoiul, se taie ardeiul iute în două, se înlătură seminţele şi nervurile, apoi se taie mărunt. Se taie ardeiul gras în două, se înlătură seminţele şi membranele, apoi se taie felii egale. Într-o tigaie lată se pun 100 ml de ulei de măsline şi se călesc usturoiul, ardeiul iute şi ardeiul gras, timp de 5-6 minute, având grijă ca legumele să nu devină prea maronii. Se ia tigaia de pe foc. Se spală pătrunjelul şi se usucă în şerveţele de hârtie, apoi se taie mărunt şi se adaugă peste legume. Se scot spaghetele, se scurt şi se amestecă cu câteva linguri de ulei. Apoi, adăugaţi sosul de usturoi şi ardei peste spaghete.

spaghete

Aceste spaghete cu sos de usturoi se servesc calde.

spaghete cu sos

Chipsuri cu spaghete

Chipsuri cu spaghete

Spaghete bologneze

Spaghete bologneze

Rosii umplute cu spaghete si pui

Rosii umplute cu spaghete si pui

FOTO: www.huffingtonpost.com