Spumă de ciocolată

Spuma de ciocolata jpeg

Simplă şi uşor de făcut, spuma de ciocolată este un desert pe cinste. Un adevărat răsfăţ indiferent de ocazie. Ar trebui să-l încercaţi.

Ingrediente:

200 g ciocolată amăruie mărunţită 30 g unt 400 ml frişcă lichidă 2 ouă 100 g zahăr 1 plic gelatină fructe proaspete (opţional)

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Baţi frişca. Apoi laşi ciocolata să se topească la bain-marie împreună cu untul. Amesteci din când în când. Adaugi apoi gelatina, amesteci şi dai deoparte. Baţi albuşurile, spumă tare, împeună cu zahărul. Încorporezi frişca bătută, dar păstrezi puţină şi pentru ornat. Adaugi, în fir subţire, câte puţin din ciocolata topită. Amesteci continuu, până obţii o compoziţie omogenă.

Torni compoziţia în pahare sau alte vase mici, ornezi cu frişcă şi eventual cu fructe şi laşi la frigider timp de câteva ore înainte de a servi.