Ştrudel cu caise

Pastry Pie with Apricots and Marchpane jpeg

Un desert rapid de sezon este ştrudelul cu caise. Vezi cum se prepară!

Ai nevoie de

500 g aluat foitaj fără drojdie

1 kg caise

1 lingură unt

80 g pesmeţi măcinaţi

100 g zahăr

1 lingură amidon

1 ou

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară tortul

Întinzi aluatul dezgheţat pe un prosop de bumbac, îl ungi cu untul topit şi-l presari cu pesmeţii măcinaţi. Cureţi caisele de sâmburi, le tai cubuleţe şi le amesteci cu amidonul, apoi le aşezi peste aluatul întins şi pe deasupra le presari cu zahăr. Rulezi aluatul cu ajutorul prosopului. Pui ştrudelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl ungi cu oul bătut şi-l coci 20 de minute, la 190° C.  Îl decorezi cu zahărul pudră.