Ştrudel cu dovleac

Locuitorii din America de Nord îl consideră un aliment sănătos prin excelenţă. 150 g de dovleac de grădină acoperă în totalitate necesarul zilnic de provitamina A (betacaroten). Înainte de a prepara aceste ştrudel cu dovleac, poţi păstra fructul mai mult timp fără probleme, într-un loc uscat şi rece (nu la frigider unde umezeala este prea mare).
Ştrudel cu dovleac - Ingrediente
1,5 kg dovleac 150 g unt 1 pachet foi de plăcintă 100 g zahăr 1 linguriţă rasă scorţişoară 50 g nuci făină pentru planşetă 1 lingură ulei
Ştrudel cu dovleac - Mod de preparare
Se curăţă dovleacul de seminţe şi coajă, se taie bucăţi şi se dă pe răzătoarea mare. Se căleşte la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. Când scade, se adaugă zahărul şi scorţişoara. Se lasă să se răcească. Nucile se taie sferturi şi se adaugă în crema de dovleac. Se topeşte margarina. Se întind foile pe planşeta presărată cu făină. Fiecare foaie se unge cu untul topit, se suprapun 4-5 foi, se pune pasta de dovleac şi se rulează strâns pe marginea foilor. Se aşază rulourile în tava unsă cu ulei şi se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.