Ştrudel cu mere şi nuci

strudel mere nuci jpeg

Am pregătit pentru voi cel mai bun ştrudel cu mere şi nuci şi vă poftim să încercaţi şi voi!

Ingrediente pentru ştrudel cu mere şi nuci

Pentru aluat 300 g făină 1 ou 1 lingură ulei câteva linguri de apă caldă 1 praf de sare

6-7 mere acrişoare

200 g zahăr

100 g unt

4 linguri pesmet

3 linguri stafide (opţional)

100 g miez de nucă tăiat mărunt

1 lingură scorţişoară măcinată

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură seminţe de susan (opţional)

Mod de preparare pentru ştrudel cu mere şi nuci

Se amestecă făina, oul, sarea, uleiul şi se adaugă apă călduţă cât este nevoie pentru a se obţine un aluat elastic, uşor de întins. Se lasă 20 de minute să se odihnească.

Între timp, se prepară umplutura. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, se dau pe răzătoarea mare sau se taie felii. Dacă sunt rase, se presează bine de sucul pe care îl lasă şi apoi se amestecă cu zeama de lămâie, cu zahărul, nucile, stafidele (opţional) şi scorţişoara măcinată.

Se întinde aluatul în foaie subţire, se presară cu pesmet tras în unt şi se adaugă umplutura cu mere, stoarsă încă o dată de zeamă, dacă este nevoie. Se rulează foaia de aluat cu umplutura în interior, se sigilează bine la capete şi se aşază într-o tavă unsă cu unt. Deasupra se unge cu unt topit, se presară seminţe de susan şi se pune ştrudelul cu mere şi nuci la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.