Ştrudel cu piersici

Dacă zilele trecute am făcut ştrudel cu cireşe, de ce nu am face săptămâna asta un ştrudel cu piersici? ce ziceţi? Sunteţi de acord? Ingrediente
300 g făină
50 g unt
1 lingură zeamă de lămâie
200 ml apă călduţă
1 praf de sare
2 linguri unt topit
7-8 piersici
150 g zahăr aromatizat cu vanilie
50 g zahăr pudră
Cum se prepară
Se cerne făina într‑un castron mare, se face la mijloc o adâncitură, în care se pune untul tăiat bucăţele, praful de sare şi zeama de lâmâie. Se amestecă ingredientele, adăugându-se câte puţină apă călduţă până se obţine un aluat. Se frământă bine 15 minute, apoi se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la frigider 30 de minute. Se scoate aluatul, se unge cu unt topit şi se frământă din nou 10 minute, după care se lasă din nou la frigider 30 de minute. Se repetă de două ori această operaţie.
Între timp, se pune la fiert zahărul cu un pahar de apă, până începe să se lege ca un sirop. Se desfac piersicile în două, se scot sâmburii şi se pun în sirop. Se lasă să fiarbă, la foc iute, 10-15 minute, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se întinde aluatul în foaie, se taie benzi late de 8 cm, din care se decupează bucăţi de 12 cm, se rulează la capete, formând un fel de tăviţă şi se aşază într-o formă de copt. Se coc 15-20 de minute. După răcire, se scot din tavă, se umplu cu piersicile, se decorează cu zahăr pudră şi se servesc. Se pot prepara şi cu alte fructe.