Ştrudel cu prune şi mac

Trebuie să profităm de aceste fructe bogate în potasiu, bune pentru inimă şi sistemul nervos! Şi după ce ai mâncat o porţie zdravănă, cu fructele care ţi-au mai rămas încearcă un delicios ştrudel cu prune şi mac!
Ştrudel cu prune şi mac - Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 200 ml apă caldă 1 praf de sare
400 g prune fără sâmburi
100 g zahăr
3 linguri lichior (de care vrei)
unt pentru uns tava
3 linguri griş
1 pahar smântână
100 g mac
200 ml lapte
Ştrudel cu prune şi mac - Cum se prepară
Amesteci făina cu uleiul şi sarea. Adaugi treptat apa călduţă şi frămânţi un aluat tare. Îl acoperi şi îl laşi 20 de minute la loc cald. Tai prunele felii, le aşezi într-un castron, le presari cu zahăr, le stropeşti cu lichior şi laşi să stea la macerat 10-15 minute.
Întinzi cu mâna foaia de aluat trăgând de ea din mijloc spre margini. Păstrezi partea groasă de la margini pentru a forma o altă foaie. Aşezi foaia pe planşetă, o ungi cu smântână amestecată cu griş, pui macul fiert în lapte, adaugi prunele şi rulezi foaia cu umplutura în interior. Aşezi rulada într-o tavă unsă cu unt. O laşi la cuptor 35 de minute.