Ştrudel cu vişine şi scorţişoară

strudel cu visine si scortisoara jpeg

Scorţişoara este un aliment antioxidant prin excelenţă, despre care se zice că asigură o tinreţe veşnică. Nu băgăm mâna în foc pentru acest lucru, dar ştim că dacă prepari această această reţetă de ştrudel cu vişine şi scorţişoară cu siguranţă veţi obţine o delicioasă prăjitură.

Ştrudel cu vişine şi scorţişoară - Ingrediente

300 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt ½ linguriţă de sare 1 lingură zahăr 3 ouă bine bătute 3 linguri cu ulei 30 ml apă

300 g vişine fără sâmburi

3 ceşti cu zahăr

1 linguriţă de scorţişoară măcinată

100 g zahăr pudră

Ştrudel cu vişine şi scorţişoară - Cum se prepară

Pentru aluat, se amestecă într-un vas, făina, sarea şi praful de copt. Separat, se omogenizează zahărul, ouăle şi 2 linguri de ulei. Apoi se toarnă peste făină şi se adaugă şi apa. Se lucrează aluatul, care trebuie să fie potrivit de moale şi, dacă este cazul, se mai adaugă puţină apă. Se acoperă aluatul şi se lasă o oră să se odihnească.Între timp se prepară umplutura, pentru care se pun ingredientele într-o crăticioară şi aceasta se aşază pe foc. Se lasă să fiarbă la foc mediu 30 de minute. Apoi, se strecoară vişinele.Se întinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă, se aşază vişinele pe toată suprafaţa foii, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă cu o lingură de ulei. Ştrudelul cu vişine şi scorţişoară se dă la copt pentru 45 de minute. Se lasă să se răcească, se presară cu zahăr pudră şi se serveşte.