Sufleu de ciocolată albă

sufleu de ciocolata alba jpeg

Această reţetă de sufleu de ciocolată albă se poate consuma cu fructe proaspete sau chiar simplă şi este extrem de fină şi delicioasă. Prepararea este foarte simplă, aşa că răsfaţă-ţi prietenii sau familia cu un desert incredibil de gustos.

Sufleul de ciocolată albă se poate prepara şi la cald, dar varianta preparată la rece este mult mai răcoritoare şi mai savuroasă pe timpul verii. Se poate combina la diverse deserturi, chiar şi băuturi sau cocktailuri. Se serveşte alături de îngheţată sau cu frişcă, fiind un desert uşor, răcoros, savuros şi extrem de uşor de obţinut. Toţi vor aprecia şi vor degusta din cel mai spumos desert de vară. Încearcă o reţetă simplă de vară, pe care o poţi adapta la preferinţele proprii.

Ingrediente Sufleu de ciocolată albă:

  • 350 de grame de frişcă
  • 170 de grame de ciocolată albă
  • 2 ouă
  • 2 linguri de apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de coniac
  • Vanilie
  • Fructe: zmeură, căpşuni, kiwi sau altele

Mod de preparare Sufleu de ciocolată albă:

Ciocolata se topeşte pe baie de aburi, împreună cu o păstaie de vanilie despicată. Păstaia se înlătură când ciocolata este răcită la temperatura camerei Apoi, se separă ouăle, iar albuşurile se bat bine spumă. Gălbenuşurile, împreună cu cele două linguri de zahăr, coniacul şi apa se bat şi ele pe baie de aburi până se fac spumă. Apoi, în gălbenuşuri se încorporează şi ciocolata la temperatura camerei.

Se adaugă treptat frişca şi apoi şi albuşurile. Fructele se bat piure şi se adaugă şi ele. De altfel, fructele se pot amesteca cu sufleul la final, tăiate bucăţi mici.

Se pune în forme de sufleu învelite cu hârtie de copt mai înaltă cu 2 cm decât marginea formei. Se umplu formele până la nivelul hârtiei şi se bagă la congelator până se întăreşte bine. Deasupra se poate orna cu frişcă sau îngheţată şi fructele tăiate bucăţi (în cazul în care nu aţi optat pentru piureul de fructe direct în sufleu). Se înlătură hârtia şi se serveşte cu poftă!