Sufleu de spanac cu brânză

Se spune că este destul de pretenţios, însă dacă eşti atent la câteva detalii şi respecţi cantităţile, îţi vei putea impresiona invitaţii acest sufleu de spanac cu brânză.
Ingrediente sufleu de spanac cu brânză
4 ouă 5 linguri unt 2 linguri parmezan 1 căţel de usturoi 4 linguri făină 250 ml lapte 500 g spanac congelat 150 g brânză tare rasă sare piper
Mod de preparare pentru sufleu de spanac cu brânză
Decongelezi spanacul şi-l laşi la scurs. Ungi formele de brioşe cu 1 lingură de unt şi pui parmezan. Topeşti restul de unt într-o tigaie, asezonezi cu sare şi piper după gust, adaugi spanacul şi usturoiul zdrobit. După ce spanacul nu mai lasă zeamă, adaugi făina şi laptele. Laşi să dea câteva clocote, după care stingi focul.
Încorporezi brânza şi gălbenuşurile unul câte unul. Baţi albuşurile spumă tare şi le adaugi în compoziţie, amestecând uşor. Umpli formele şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 30 de minute.
sursa foto: Stockfood