Supă-cremă de ardei copţi

supa crema ardei copti jpeg

Iniţial, această reţetă de supă cremă de ardei copţi era una simplă. Cu câteva ingrediente, pe parcurs, după mai multe preparări cu succes, m-am gândit să mai îmbogăţesc gustul, cu alte ingrediente, despre care cred ca se potrivesc cu succes în această reţetă. Cum ar fi conopida şi brânza de capră. Combinaţia este absolut una reuşită. Te poţi convinge şi singur.

Supă cremă de ardei copţi - Ingrediente

4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi cu seminţele eliminate 1 conopidă mică, tăiată în buchete 1 lingură ulei 1 ceapă, tocată 2 căşei usturoi, pisaţi 1 linguriţă cimbru, tocat un vârf de cuţit de fulgi de piper roşu 4 căni supă de pui sau de legume 1 linguriţă boia afumată 100 g brânză de capră, fărâmiţată sare piper

Supă cremă de ardei copţi - Mod de preparare

Pui ardeii pe o foaie de copt, cu partea tăiată în jos, laşi în cuptor sau pe grătar să se coacă. Îi pui într-un recipient acoperit sau într-o pungă închisă pentru jumătate de oră şi apoi elimini cojile. Apoi, toci.

Între timp, treci cănopida prin puţin ulei, o aşezi pe o hârtie de copt şi o laşi la copt în cuptor până când se înmoaie şi se arămeşte puşi, cam 20-30 de minute.

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu şi laşi pe foc ceapa până când se înmoaie, cam 5-7 minute. Adaugi usturoiu, cimbrul şi fulgii de piper şi laşi pe foc până se înmoaie, cam 1 minut. Adaugi ardeiul copt, conopida, supa, boiaua şi brânza de capră şi laşi pe foc să fiarbă 10 minute. Apoi folosindu-te de un blender, pasezi până obţii consistenţa dorită. Asezonezi cu sare şi piper şi serveşti cu brânză de capră dacă vrei. Serveşti supa cremă de ardei copti caldă.

sursa: closetcooking.com