Supă-cremă de cartofi

Una dintre cele mai apreciate supe din lume, supa-cremă de cartofi te va surprinde cu gustul său uşor dulce, dat de usturoiul copt.
Ai nevoie de
1 căpăţână usturoi
3-4 cartofi fierţi
¼ cană unt
¼ cană făină
1 cană ceapă tocată
4 căni supă de pui sau de legume
1 cană lapte
¼ cană smântână
½ cană parmezan ras
sare şi piper
Cum se prepară supa crema de cartofi
Taie capătul căpăţânii de usturoi şi pune-o într-o folie de aluminiu. Coace la cuptor aproximativ 45 de minute. Topeşte untul într-o cratiţă şi căleşte ceapa câteva minute. Adaugă făina şi mai ţine pe foc 1 minut. Toarnă supa, laptele, smântâna, sare şi piper după gust. După ce dau câteca clocote pune cartofii, parmezanul şi căţeii de usutoi curăţaţi. Blendează supa până capătă consistenţa unei creme.
Sursa foto http://www.littlespicejar.com