Supă-cremă de cartofi şi praz. Reţeta Juliei Child

Această supă-cremă de cartofi şi praz este foarte simplu de preparat. Adaptată după o reţetă a celebrei Juliei Child din cartea ei „Mastering the Art of French Cooking, Volume 1“, această supă-cremă este o adevărată încântare pentru simţuri.
Supă-cremă de cartofi şi praz. Reţeta Juliei Child - Ingrediente (4 porţii)
2 linguri unt 2 căţei usturoi, pisaţi 2 fire de praz, doar partea albă şi verde deschis, tăiat fin 350 g cartofi, curăţaţi 4 căni supă de pui ¼ cană smântână sare piper
Pentru servire
felii de pâine
ulei de măsline
sare
chives
smântână în plus
Supă-cremă de cartofi şi praz. Reţeta Juliei Child - Mod de preparare
Topeşti untul într-o cratiţă la flacără medie. Adaugi usturoiul şi prazul şi sotezi 7 minute până se mai înmoaie. Adaugi cartofii şi supa, pui capacul şi fierbi 25 de minute sau până când cartofuu s-au înmuiat.
Închizi focul şi folosindu-te de un blender faci un piure din compziţie. Asezonezi cu sare şi piper, şi apoi amesteci încorporând smântâna. Foloseşte apă sau lapte pentru a subţia supa, dacă este prea groasă pentru gustul tău.
Serveşti cu smântână pe deasupra, presari chives şi crutoane. Serve, drizzled with cream, sprinkled with chives and with croutons on the side.
Încingi cuptorul, torni foarte puţin ulei de măsline peste pâinea tăiată cuburi (sau unt topit). laşi la cuptor 5 minute sau până devine crănţănitoare. Asezonezi cu sare.
sursa: http://www.recipetineats.com