Supă-cremă de conopidă

supa crema de conopida jpg

Încearcă acum, când toamna bate la ușă, această rețetă savuroasă.

Ingrediente

600 g buchețele de conopidă

1 ceapă medie

4 cartofi

150 g smântână

2 căței de usturoi

2 linguri ulei

supă de legume

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Speli bine buchețele de conopidă. Speli și cureți cartofii, ceapa și usturoiul. Tai cartofii cubulețe și mărunțești ceapa și usturoiul.

Încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul, presari sare și piper și, după ce s-au înmuiat, adaugi cartofii, conopida și supă de legume atât cât ingredientele să fie acoperite cu două degete. Fierbi aproximativ 25 de minute, apoi dai de pe foc.

Mixezi supa cu un blender vertical, apoi, în fir subțire, încorporezi smântâna. Asezonezi cu sare și piper, dacă mai trebuie și o servești decorată după gust.