Supă-cremă de conopidă

Dacă vrei să pregăteşti o supă gustoasă şi hrănitoare, supa-cremă de conopidă este alegerea potrivită.
Ingrediente pentru supă-cremă de conopidă
1 conopidă
2 cartofi tăiaţi cubuleţe
1 ceapă tăiată fin
2 căţei de usturoi
150 g smântână
2 linguri ulei
sare, după gust
piper alb
Mod de preparare supă-cremă de conopidă
Speli conopida, o cureţi de frunzuliţe şi o rupi în bucheţele, apoi o pui la fiert, într-o oală cu apă şi sare. Adaugi şi cartofii. Căleşti ceapa şi usturoiul într-o tigaie cu ulei încins, 2-3 minute, apoi adaugi 50 ml de supă. Le laşi să dea în clocot, apoi le bagi la blender împreună cu bucăţile de conopidă. Încorporezi smântâna şi mixezi. Dacă doreşti ca supa să fie mai fluidă, mai adaugă din zeama în care a fiert conopida. Potriveşti gustul cu sare şi piper. O serveşti caldă sau rece, în funcţie de preferinţe.
sursă: http://www.stumbleupon.com