Supă cremă de conopidă şi gorgonzola
![supa crema de conopida 6 1024x768 jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-4/4f337468-3365-4c10-8257-91cedf54c16a/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Produsă în Italia încă din secolul al XI-lea, gorgonzola este considerată unul dintre cele mai bune sortimente de brânză albastră din lume.
Gorgonzola este fabricată din inocularea unor culturi de mucegai, într-un mod controlat. La început, are un gust mai dulce, un miros fin şi este mai albă. În timp, aroma acesteia se maturizează, devenind mai pregnantă, iar brânza se îngalbeneşte.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii - 1 kg conopidă - 1 ceapă - 50 gr unt - 5 căţei de usturoi - 200 ml lapte -150 gr gorgonzola - 50 ml smântână dulce -200 ml iaurt de băut - sare
- desprindem conopida în bucheţe mai mici, apoi spălăm cu apă rece.
- călim în unt ceapa tocată şi usturoiul.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34916/18411268/1/supa-crema-de-conopida-2-1024x930-e1411002736472.jpg?width=900)