Supă-cremă de linte

Nutriţioniştii ne îndeamnă să mâncăm linte , cel puţin o dată pe săptămână. Şi asta pentru că proteinele vegetale din această leguminoasă sunt foarte sănătoase.
Ingrediente (4-5 porţii)
500 g linte verde 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2 cepe 1 lingură chimen 1 cartof 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa şi morcovii jumătăţi, ţelina şi cartoful cuburi şi le pui la fiert în 3 litri de apă. După ce s-au înmuiat legumele, adaugi lintea spălată bine în mai multe ape. Mai laşi la fiert 30 de minute.
Strecori lintea şi legumele şi le pui într-un vas mai mare. Păstrezi zeama. Scoţi bucăţile de morcovi, iar restul pasezi în blender. Pui piureul de legume şi linte într-o oală, la foc mic, adaugi uleiul şi amesteci bine.
Adaugi treptat din supa oprită, până ajungi la consistenţa dorită. Dacă zeama este insuficientă şi supa e prea groasă, mai poţi adăuga un pic de apă caldă.
După ce pui chimenul, sarea şi piperul, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote.