Supă-cremă de mazăre
Supa-cremă de mazăre se face rapid, este sănătoasă și plină de vitamine.

Ingrediente
500 g mazăre
1 cartof
1 ceapă medie
1 morcov mic
2 linguri ulei de măsline
1 l apă sau supă de legume
sare, după gust
piper, proaspăt măcinat
100 ml smântână, pentru gătit
boabe de mazăre, pentru decor
Mod de preparare
Cureți ceapa, cartoful și morcovul, le speli și le tai cubulețe. Cureți mazărea și o speli bine.
Într-o oală mare, pui uleiul de măsline și călești ceapa 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugi morcovul și cartoful, apoi torni apa sau supa de legume.
Lași să fiarbă 15 minute, pui mazărea și mai fierbi 10 minute, până ce toate legumele sunt fragede.
Stingi focul și pasezi totul cu un blender vertical până obții o cremă fină. Torni smântâna și mai dai un clocot. Potrivești de sare și piper.
Pentru decor, pui câteva boabe de mazăre 2-3 minute în apă clocotită și le dai deoparte.