Supă-cremă de morcovi
Ce ne mai plac supele! Dar ce să mai zicem de supele-cremă! Fie vară, toamnă, ori iarnă orice supă-cremă este binevenită la masă! Aşa cum este şi această supă-cremă de morcovi!
Supă-cremă de morcovi - Ingrediente
1 kg morcovi 5 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 căţei de usturoi 50 g unt ardei iute, după gust 1 cub concentrat de pui sare
Supă-cremă de morcovi - Mod de preparare
Cureţi toate legumele, le tai cuburi cât mai mici şi le căleşti foarte puţin în unt. Torni apă, potriveşti de sare şi le laşi să fiarbă complet. După ce au fiert, ori le pui într-un blender şi le mixezi, ori le presezi cu presa de piure. Fierbi apă să faci supa de pui din concentrat, o amesteci cu piureul de legume şi o faci, după gust, mai groasă sau mai subţire. Pui din nou pe foc supa-cremă de morcovi pentru 10 minute şi o serveşti cu ardei iute.