Supă cremă de pui

supa crema de pui jpeg

Dacă ai făcut friptură din pieptul şi pulpele puiului şi ţi-a rămas carcasa, poţi prepara o binevenită supă din ea.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă cremă de pui:

1 carcasă de pui

1 ceapă tăiată în 4

1 morcov tăiat în două

1 fir de praz, tocat mare

1 foaie de dafin

5 boabe de piper

câteva fire de pătrunjel

Pentru supă:

50 g unt

1 ceapă mare tocată

1 morcov mediu, tăiat bucăţi

175 g cartofi, tăiaţi bucăţi

2 linguri de făină

800 ml supă de pui

200 ml lapte

200 g bucăţi de pui (50 g pentru ornat)

smântână (opţional)

1 lingură pătrunjel, tocat fin

Pui carcasa de pui într-o oală cu zarzavaturile, foaia de dafin, boabele de piper şi firele de pătrunjel şi acoperi complet cu apă rece. Întâi aduci la un clocot, apoi fierbi la foc mic 1-1½ oră, îndepărtând spuma sau grăsimea care se adună la suprafaţă. După o oră, guşti supa şi o mai laşi la fiert dacă nu pare suficient de concentrată. O strecori într-un castron şi scoţi carcasa şi zarzavaturile. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi morcovul 15 minute până se înmoaie. Adaugi cartofii şi îi întorci pentru a se îmbiba cu untul. Adaugi făina şi continui călirea 1-2 minute, amestecând. Treptat, torni supa şi laptele, amestecând pe măsură ce se îngroaşă. Dai un clocot, apoi fierbi 10-15 minute, până se înmoaie legumele. Adaugi puiul. Pasezi cu blenderul până obţii o pastă moale. Reîncălzeşti puţin, ornezi supa cremă de pui cu câteva bucăţele de carne de pui fierte, puţină smântână şi cu pătrunjel tocat.

Sursa:

https://www.countryliving.com