Supă cremă de pui
Dacă ai făcut friptură din pieptul şi pulpele puiului şi ţi-a rămas carcasa, poţi prepara o binevenită supă din ea.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă cremă de pui:
1 carcasă de pui
1 ceapă tăiată în 4
1 morcov tăiat în două
1 fir de praz, tocat mare
1 foaie de dafin
5 boabe de piper
câteva fire de pătrunjel
Pentru supă:
50 g unt
1 ceapă mare tocată
1 morcov mediu, tăiat bucăţi
175 g cartofi, tăiaţi bucăţi
2 linguri de făină
800 ml supă de pui
200 ml lapte
200 g bucăţi de pui (50 g pentru ornat)
smântână (opţional)
1 lingură pătrunjel, tocat fin
Pui carcasa de pui într-o oală cu zarzavaturile, foaia de dafin, boabele de piper şi firele de pătrunjel şi acoperi complet cu apă rece. Întâi aduci la un clocot, apoi fierbi la foc mic 1-1½ oră, îndepărtând spuma sau grăsimea care se adună la suprafaţă. După o oră, guşti supa şi o mai laşi la fiert dacă nu pare suficient de concentrată. O strecori într-un castron şi scoţi carcasa şi zarzavaturile. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi morcovul 15 minute până se înmoaie. Adaugi cartofii şi îi întorci pentru a se îmbiba cu untul. Adaugi făina şi continui călirea 1-2 minute, amestecând. Treptat, torni supa şi laptele, amestecând pe măsură ce se îngroaşă. Dai un clocot, apoi fierbi 10-15 minute, până se înmoaie legumele. Adaugi puiul. Pasezi cu blenderul până obţii o pastă moale. Reîncălzeşti puţin, ornezi supa cremă de pui cu câteva bucăţele de carne de pui fierte, puţină smântână şi cu pătrunjel tocat.
Sursa: