Supă-cremă de pui şi porumb

chowder 3 jpeg

Bacon, brânză, pui şi porumb. Elementele-cheie ale acestei delicioase supă-cremă. A, şi pâinea crocantă este foarte importantă în acest caz. Dacă o faci în casă, va fi şi mai gustoasă.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 6 porţii

Ingrediente

6 felii de bacon

3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi

3 tulpini de ţelină, tocate în bucăţui mai măricele

1 ceapă, tăiată julien

1 linguriţă usturoi pisat

5 căni supă de pui

un praf de piper

un praf de sare

1 linguriţă boia iute

2 căni smântână

1 cană carne de pui fiartă, tăiată fâşii

1 cană boabe porumb

o cană şi jumătate brânză cheddar dată pe răzătoare

Pentru topping

brânză răzuită

pătrunjel tocat

Mod de preparare

Rumeneşte baconul într-o cratiţă la foc mediu. Dă-l deoparte pe un şervet absorbant pe o farfurie. Scurge toată grăsimea lăsată de bacon în tigaie, dar păstrează o linguriţă.

Sotează cartofii, tulpinile de ţelină, ceapa şi usturoiul în grăsimea păstrată la flacără medie. Lasă pe foc până ceapa devine translucidă.

Toarnă supa de pui, pune piper, sare şi boia. Adu la punctul de fierbere şi dă focul mai încet. Acoperă cu un capac şi lasă pe foc încă 12-15 minute, până când se poate înfige furculiţa în cartofi. Apoi pune întreaga compoziţie într-un blender şi vei obţine o pastă de piure.

Adaugă smântâna, fâşiile de pui şi porumbul şi pune pe foc la foc potrivitşi lasă pe foc până începe să fiarbă. Dă focul la minimum şi adaugă brânza cheddar şi laşi pe foc până se topeşte brânza.

Fărâmiţează baconul şi pune-l în supă pe tot, mai puţin o linguriţă. Presară deasupra restul de bacon, restul de cheddar şi pătrunjelul.

sursa: ducksoven.blogspot.ro