Supă-cremă de sparanghel

supa crema de sparanhhel jpg

Ce-ar fi mesele fără startul îmbietor dat de o supă-cremă plină de arome și gust?

Ingrediente

500 g sparanghel

1 cartof

2 linguri ulei de măsline

1 l supă de legume

200 ml smântână de gătit

sare, piper, după gust

Mod de preparare

Speli sparanghelul, îl cureți, îl îndoi ușor, iar acesta se va rupe exact de unde poate fi consumat. Păstrezi câteva fire pentru decor, iar pe restul îl călești în ulei un minut într-o cratiță adâncă, antiaderentă. Adaugi cartoful curățat și tăiat cuburi, asezonezi cu sare și piper, torni supa de legume și lași să fiarbă 25 de minute, acoperind vasul. Separat, fierbi în apă cu sare și puțin ulei firele de sparanghel păstrate pentru decor până ce s-au înmuiat puțin. Le lași la scurs.

În oala cu supă pui smântâna și pasezi cu un blender vertical până ce obții o consistență cremoasă, fină. O pui în boluri și o servești caldă, cu pâine prăjită și decorată cu sparanghel.