Supă-cremă de țelină cu spanac
Fie simplă, fie în orice mâncare, ţelina umple şi completează orice meniu.
Ingrediente
3-4 țeline
2 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 ceapă
1 mână baby spanac
sare
piper
1 l supă de legume
100 ml smântână
crutoane, pentru servit
pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Speli țelina, o cureți de coajă, o mai clătești sub jet de apă, apoi o tai cubulețe. Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa și usturoiul tăiate fin, călești câteva minute, pui țelina, mai lași la călit, amestecând continuu, presari sare și piper, după gust și torni supa. Lași la fiert până când se înmoaie țelina.
Adaugi spanacul, mai ții 2-3 minute și dai vasul de pe foc. Dacă ți se pare că e prea lichidă, mai poți lua din zeamă.
Mixezi supa cu blenderul vertical, adaugi smântâna, guști și, dacă e cazul, mai poți adăuga sare, apoi o servești cu crutoane și decorată cu pătrunjel proaspăt.