Supă-cremă de varză roșie

supa crema de varza rosie jpg

Vrei să mănânci un preparat mai uşor? Îţi recomandăm această supă-cremă de varză roșie.

Ingrediente

1 varză roșie, tăiată mărunt

1 ceapă mare

2 cartofi mari

1 morcov

3 căței de usturoi, tăiați mărunt

1 l supă de legume sau de pui

2 linguri ulei

sare și piper, după gust

boia dulce

iaurt și semințe de susan, pentru servire (opțional)

Mod de preparare

Într-o oală mare, încălzești, puțin, uleiul, adaugi ceapa și usturoiul și le călești până devin moi, fără a le lăsa să se rumenească. Pui cartofii și morcovul, tăiați cubulețe și le gătești aproximativ 5 minute, amestecând din când în când. Adaugi varza roșie și mai lași pe foc 5-7 minute sau până când varza se înmoaie ușor.

Torni supa de legume sau de pui peste legume, astfel încât acestea să fie complet acoperite. Aduci supa în punctul de fierbere și apoi reduci focul. Acoperi oala și lași supa să fiarbă la foc mic 20-25 de minute sau până când legumele sunt fierte. Oprești focul și lași puțin să se răcească.

Cu ajutorul unui blender, mixezi amestecul până când obții o supă cremoasă. O pui înapoi în oală și o reîncălzești la foc mic. Adaugi sare și piper după gust și o servești caldă, cu o lingură de iaurt pentru un plus de cremozitate și ornată cu puțin ulei și semințe de susan.