Supă-cremă din funze de ridichi

supa crema frunze ridichi jpeg

A venit primăvara! De ceva vreme au apărut în pieţe legăturile de ridichi, roşii şi dolofane. Nu le aruncaţi funzele, ci faceţi din ele această supă care este foarte sănătoasă şi uşor de preparat.

Ingrediente pentru supa-cremă din frunze de ridichi frunzele de la 4 legături de ridichi 1 ceapă 3 cartofi sare feliuţe de ridichi de lună 1 cubuleţ de unt, opţional

Mod de preparare supă-cremă din funze de ridichi

Speli bine frunzele, cureţi cartofii şi ceapa şi le tai cubuleţe. Pui cartofii şi ceapa la fiert şi, când s-au fiert pe jumătate, adaugi funzele de ridichi şi sare după gust. După ce s-au fiert, le laşi puţin la răcorit, le strecori, păstrezi apa, iar legumele le pui în blender şi le mixezi până când obţii un piure fin. În funcţie de cât de groasă vrei supa torni din apa în care au fiert. Serveşti supa-cremă, dacă vrei, cu câteva feliuţe de ridichi şi cu crutoane. Dacă nu ţii post poţi pune şi un cubuleţ de unt. În acest caz mai dai supa în câteva clocote.