Supă cremoasă de legume

Cu atâtea verdeţuri proaspete pe piaţă, ar fi păcat să nu prepari o supă cremoasă de legume.
De ce ai nevoie pentru supă cremoasă de legume
2 linguri unt
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 rădăcină de ţelină
2 morcovi
140 g mazăre, fiartă
250 g conopidă
300 g cartofi
750 ml supă de pui
500 ml lapte
30 g făină
125 ml smântână
2 linguri pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară supă cremoasă de legume
Topeşti untul şi sotezi ceapa tocată 3 minute, apoi adaugi morcovii şi ţelina cubuleţe. Laşi la sotat 8-9 minute, amestecând constant, până se înmoaie. Adaugi usturoiul tocat şi făina şi aştepţi 1 minut, înainte să torni supa, laptele, cartofii cubuleţe şi conopida ruptă bucheţele. Laşi să fiarbă 10-15 minute, până se înmoaie legumele, după care adaugi mazărea, iar după 5 minute pui smântâna şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Mai ţii pe foc 3-4 minute şi adaugi pătrunjelul tocat. Serveşti supa cremoasă de legume, caldă.
Sursa foto http://www.biteitquick.com