Supă cremoasă de legume

supa de legume jpeg

Cu atâtea verdeţuri proaspete pe piaţă, ar fi păcat să nu prepari o supă cremoasă de legume.

De ce ai nevoie pentru supă cremoasă de legume

2 linguri unt

1 ceapă

2 căţei de usturoi

2 rădăcină de ţelină

2 morcovi

140 g mazăre, fiartă

250 g conopidă

300 g cartofi

750 ml supă de pui

500 ml lapte

30 g făină

125 ml smântână

2 linguri pătrunjel

sare

piper

Cum se prepară supă cremoasă de legume

Topeşti untul şi sotezi ceapa tocată 3 minute, apoi adaugi morcovii şi ţelina cubuleţe. Laşi la sotat 8-9 minute, amestecând constant, până se înmoaie. Adaugi usturoiul tocat şi făina şi aştepţi 1 minut, înainte să torni supa, laptele, cartofii cubuleţe şi conopida ruptă bucheţele. Laşi să fiarbă 10-15 minute, până se înmoaie legumele, după care adaugi mazărea, iar după 5 minute pui smântâna şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Mai ţii pe foc 3-4 minute şi adaugi pătrunjelul tocat. Serveşti supa cremoasă de legume, caldă.

Sursa foto http://www.biteitquick.com

http://www.biteitquick.com