Supă cu varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune legume la capitolul conţinut bogat de calciu, fier şi alte minerale şi vitamine importante pentru om. Supa cu varză de Bruxelles este un preparat foarte sănătos, ce merge perfect şi la reţetele pentru copiii mici, dar este excelentă şi pentru cei mari, mai ales dacă alegi să o faci uşor picantă.
Ingrediente Supă cu varză de Bruxelles:
- 14-15 verze de Bruxelles
- 1 litru de apă
- 1 conservă roşii cuburi sau câteva roşii zemoase
- 5 ardei verzi
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 2 fire de măghiran proaspăt
- 1 frunză de dafin
- 1 ardei iute uscat mic, pentru cine o vrea picantă
Mod de preparare Supă cu varză de Bruxelles:
Se pune o oală plică cu apă pe foc la care se adaugă 1 lingură de sare. Cantitatea imensă de sare are rol de a scoate gustul amar al verzelor de Bruxelles. Când apa începe să clocotească se adaugă verzele curăţate de frunzele externe şi cu cotoarele crestate. Se lasă la fiert fix 3 minute, apoi se trec sub un jet de apă rece şi se lasă într-un ciur la scurs.
Ardeii se spală, căţeii de usturoi se lasă necurăţaţi, ceapa se lasă cu tot cu frunze, dar se taie în două. Toate legumele se pun într-o tavă, se adaugă şi frunzele de maghiran, se stropesc cu 2 linguri sănătoase de ulei de măsline, se presară cu sare şi piper şi se coc la cuptor la 200 de grade Celsius timp de 10 minute. După aceste 10 minute, se adaugă şi verzele scurse bine şi se mai lasă toate fix 5minute.
Când sunt gata, se scot legumele de la cuptor şi se lasă la răcit. Când sunt gata de manevrat, ardeii, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Verzele se taie în două sau se lasă întregi dacă sunt foarte mici.
Apoi, se pune 1 lingură de ulei de măsline la încins într-o oală şi se adaugă un căţel de usturoi crud tocat mărunt, ardeiul iute pentru varianta picantă şi roşiile tăiate cuburi. Se lasă toate la călit vreme de 2-3 minute, apoi se adaugă şi legumele coapte şi tăiate bucăţele. Se amestecă bine, se dă focul mic şi se lasă 2 minute.
Se adaugă litrul de apă, frunza de dafin, sare şi se acoperă oala cu capac, se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Se stinge focul şi se serveşte caldă. Este o supă extrem de delicioasă şi deosebită, care este sigur pe gustul oricui. Poftă bună!