Supă de broccoli cu smântână

supa crema de broccoli cu smantana si parmezan jpeg

Broccoli este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra ficatului, ajutând la detoxifierea naturală şi la îmbunătăţirea pielii. Este o sursă bogată în vitaminele A, C, E, complexul de vitamine B, dar şi o bogată sursă de fier. Ajută la vindecarea tăieturilor, a rănilor şi are efecte deosebite pentru păstrarea sănătăţii dinţilor şi gingiilor.

Acestea sunt doar câteva beneficii pe care le aduce această legumă organismului uman. Consumat cât mai des, ţine bolile la distanţă, previne cancerul şi dă un gust deosebit mâncărurilor. Astăzi vă prezentăm o minunată supă de broccoli cu smântână. Încercaţi-o, este proaspătă şi răcoritoare, excelentă pentru vară.

Ingrediente  Supă de broccoli cu smântână:

  • 1 kg de broccoli
  • 2 cepe
  • 25 g unt
  • Supă de carne de pasăre
  • 250 ml smântână
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Supă de broccoli cu smântână:

Se fierbe o bucată de carne de pasăre în 1,5 litri de apă. Se poate înlocui cu cuburi concentrat de pasăre, care nu sunt neapărat la fel de gustoase şi sănătoase. Broccoli se curăţă şi se taie acea tijă la 5 cm.

În oala în care se va face supa de broccoli, se topeşte untul şi se pune ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. Se lasă la călit 2-3 minute, apoi se adaugă supa de la carnea de pasăre şi broccoli şi se lasă să fiarbă cam jumătate de ceas.

Când s-a fiert bine, se mixează broccoli, se adaugă smântână, se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte caldă împreună cu crutoane cu aromă de usturoi.

La această supă excelentă se mai pot adăuga şi alte legume, precum cartof sau morcov. De preferat să se adauge şi 2-3 căţei de usturoi, va da un gust mult mai bun, în plus, este mult mai sănătoasă. În afară de smântână se mai pot rade şi câteva linguri de parmezan proaspăt, care să dea o aromă şi o consistenţă deosebită supei. În castron, supa se poate orna cu câteva firicele de parmezan ras şi pătrunjel tocat mărunt. Neapărat se mănâncă cu crutoane date prin puţin ulei de măsline şi usturoi.