Supă de castravete cu mentă şi busuioc
Dacă vrei o reţetă simplă şi rapidă, care nu necesită fierbere sau un timp prea mare petrecut în bucătărie, atunci avem soluţia perfectă pentru tine. Martha Stewart ne recomandă o supă simplă de castraveţi, răcoritoare. Menta şi busuiocul sunt ingredientele care îi dau o savoare deosebită.
Ingrediente
1 cană smântână fermentată ½ legătură busuioc verde ½ legătură mentă proaspătă 1-2 cepe verzi tocate 1 cană de apă 1 castravete lung, descojit, fără seminţe, tocat 1 lingură zeamă de lămâie ½ linguriţă sos picant
Mod de preparare
Amesteci într-un blender smântâna, busuiocul, menta, ceapa verde şi apa şi le ţii până când obţii un piure. Adaugi castravetele tocat şi amesteci cu blenderul până când se combină ingredientele, dar bucăţile de castravete rămân cât de cât întregi.
Adaugi zeama de lămâie şi sosul picant şi condimentezi cu sare după gust. Dai supa la frigider cel puţin 3 ore. Este delicioasă dacă o serveşti în aceeaşi zi în care ai preparat-o. La final, la fiecare porţie poţi să pui felii subţiri de castravete, dacă doreşti.
Sursa + foto: www.marthastewart.com