Supă de creveți
Scoicile, stridiile, creveţii, crabii sunt cunoscuţi sub denumirea de fructe de mare. Încearcă această supă.
Ingrediente
500 g creveți decorticați
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 morcovi
2 tije de țelină, tăiate cubulețe
1 ardei gras roșu
1 litru supă de legume sau apă
1 lingură ulei de măsline
sare și piper, după gust
pătrunjel proaspăt
suc de lămâie (opțional)
100 g tăieței asiatici
Mod de preparare
Sotezi ceapa și usturoiul în uleiul de măsline, la foc mediu, până devin moi și translucide. Adaugi morcovii, țelina și ardeiul gras și le călești împreună cu ceapa și usturoiul, aproximativ 5 minute, până când legumele devin ușor moi.
Pui creveții în oală și îi fierbi 2-3 minute, până când se colorează ușor.
Torni supa de legume sau apa în oală, lași supa să dea în clocot, apoi reduci focul și o mai lași 15-20 de minute pentru ca aromele să se combine.
Între timp, pregătești tăiețeii într-un vas separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente. Scurgi și clătești cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Acest lucru le va păstra textura și nu se vor lipi.
Adaugi tăiețeii în supa de creveți și amesteci ușor pentru a-i încorpora. Fierbi 2-3 minute, astfel încât aceștia să se încălzească și să se amestece bine cu celelalte ingrediente.
Condimentezi cu sare și piper, după gust. Poți adăuga și suc de lămâie pentru un gust proaspăt și acrișor, dacă dorești. Presari pătrunjelul tocat deasupra și amesteci ușor. Se servește caldă.