Supă de gulii
Fiindcă a început postul Paştelui, o supă uşoară de gulii este binevenită.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă de gulii:
3-4 gulii tinere
1 ţelină
usturoi
1 rădăcină de pătrunjel
apă caldă sau supă de zarzavat
4 linguri griş
2 linguri ulei
verdeaţă tocată
crutoane
Cum găteşti supă de gulii:
Cureţi guliile de coaja tare, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Le tai fideluţă şi căleşti în ulei într-o cratiţă mare, smălţuită. Stingi cu apă caldă sau cu supă de zarzavat. Fierbi supa cu vasul acoperit timp de 30 minute. Adaugi grişul în ploaie, sărezi şi mai laşi 10 minute. Serveşti cu crutoane de pâine prăjită, decorată cu verdeaţă tocată (pătrunjel).
Sursa foto: https://ro.pinterest.com