Supă de legume a la grec

supa de legume a la grec jpeg

O supă preparată altfel, cu fel şi fel de legume.

Ingrediente (6 porţii) 2 cartofi 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 200 g mazăre 1 iaurt mic 4 fire ceapă verde sare pătrunjel unt 2 l apă

Mod de preparare

Cureţi de coajă cartofii, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul şi îi tai cuburi. Toci partea albă de la ceapă şi o căleşti într-o oală, în puţin unt încins. Pui rădăcinoasele, torni 2 litri de apă şi laşi să fiarbă. După 20 de minute adaugi mazărea în supă şi potriveşti de sare. Când e aproape gata, pui iaurtul în oală, amesteci bine şi mai laşi 5 minute pe foc. Ornezi cu frunze de ceapă verde şi pătrunjel şi serveşti fierbinte.

foto: profimedia