Supă de linte

supa de linte jpeg

Pentru că este perioada Postului Paştelui, această supă de linte este binevenită.

Ingrediente (6 porţii)

250-300 g linte 1-2 cepe 2 morcovi 2 tije ţelină 1,5 l apă 1 cutie roşii cuburi zeama de la 1 lămâie 5 căţei usturoi ulei sare piper pătrunjel 1 linguriţă boia de ardei iute 1 frunză dafin, opţional

Mod de preparare

Speli lintea şi o laşi la înmuiat 30 de minute. Căleşti în puţin ulei ţelina, ceapa şi morcovii tăiaţi fin. Adaugi usturoiul zdrobit, boiaua iute, amesteci, torni apa, pui lintea şi sucul de lămâie şi laşi să fiarbă.

Adaugi roşiile cuburi şi mai laşi pe foc până lintea este fiartă bine. Sărezi şi piperezi după gust şi presari pătrunjel tocat fin. Dacă vrei, poţi pune în supă şi o frunză de dafin.