Supă de măceşe

Suedezii folosesc măceşele în aproape orice fel de mâncare, însă supa de măceşe este o delicatesă care întăreşte sistemul imunitar. În plus este un desert sănătos şi cu puţine calorii.
De ce ai nevoie pentru supă de măceşe
100 g măceşe uscate
1 l apă
1 lingură amidon
40 g zahăr
Cum se prepară supă de măceşe
Înmoaie măceşele în 500 ml de apă câteva ore, după care fierbe-le în aceeaşi apă. Ţine-le pe foc 20-30 de minute. Pasează măceşele şi trece-le printr-o sită. Pune restul de apă la fiert şi când clocoteşte adaugă amidonul frecat cu o lingură de apă rece. Încorporează piureul de măceşe şi zahărul, mai ţine pe foc un minut şi să deoparte. Serveşti supa rece.
Sursa foto http://theswedelifeintoronto.com