Supă de mere şi dovleac

Cu o aromă diferită faţă de cea a bucătăriei tradiţionale, această supă este perfectă pentru o cină festivă, mai ales toamna şi iarna. Dovleacul plăcintar, folosit pentru a o pregăti, are aceeaşi textură şi acelaşi gust ca şi dovleacul obişnuit, doar că este mai uşor de curăţat şi de tocat. Iar în combinaţie cu merele, va fi o adevarată încântare pentru papilele gustative ale tale şi ale familiei.
Ingrediente: - 60 grame unt nesărat; - 60 ml ulei de măsline; - 2 cepe; - 2 mere verzi mari, curăţate atât de coajă, cât şi de cotor, şi tăiate cubuleţe; - 2 linguriţe nucşoară măcinată; - o jumătate linguriţă ienibahar măcinat; - o jumătate linguriţă scorţişoară măcinată; - 2- 2,5 kilograme dovleac plăcintar, curăţat de coajă şi seminţe, tăiat cubuleţe; - 3 litri supă de legume; - sare şi piper proaspăt măcinat. Mai multe detalii pe universulparintilor.ro