Supă de roșii cu lapte de cocos
Supele și ciorbele sunt nelipsite de pe mesele românilor, iar ultimii ani ne-au deschis noi orizonturi în ceea ce privește varietatea rețetelor și efectele lor benefice pentru organism.
Ingrediente
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
5-6 cm ghimbir
½ linguriță fulgi de ardei iute
2 cutii roșii din conservă
2 căni supă de legume sau apă
1 cană lapte de cocos integral, la conservă
sare și piper, după gust
coriandru proaspăt
Mod de preparare
Călești ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline, până când devin moi, apoi adaugi ghimbirul tăiat mărunt sau ras și mai gătești un minut.
Adaugi roșiile din conservă și supa de legume sau apa, fulgii de ardei iute și lași să fiarbă la foc mediu 10-15 minute. Condimentezi cu sare și piper. Oprești focul și adaugi laptele de cocos.
Cu ajutorul unui blender, mixezi supa până devine fină și cremoasă. Se servește fierbinte, garnisită cu puțin lapte de cocos și coriandru proaspăt.