Supă de roşii cu pâine

Italienii îi spun pappa al pomodoro şi este o reţetă tradiţională de supă din Zona Toscanei, acolo unde roşiile sunt dulci şi aromate.
De ce ai nevoie pentru supă
3 căţei de usturoi
½ linguriţă fulgi de ardei iute
700 g roşii
1 l supă de legume
250 g pâine veche de 1 zi
½ lingură ulei
busuioc
piper
Cum se prepară supa
Încingi uleiul, toci usturoiul şi-l sotezi împreună cu fulgii de ardei 30 de sceunde. Adaugi roşiile descojite şi pasate. Laşi să fiarbă un minut, apoi torni supa şi laşi să clocotească, vasul fiind descoperit, 15 minute. Toci busuiocul şi-l adaugi în supă, apoi dai deoparte de pe foc.
Rupi pâinea bucăţi, cu tot cu coajă, o pui în supă, acoperi vasul şi laşi aproximativ o oră. La final, supa trebuie să aibă o consistenţă groasă. Adaugi piper, după gust.