Supă de roșii cu pui

supa de rosii cu pui jpg

Supele ca la mama acasă… de pui, de roşii sau de burtă, nu trebuie să lipsească de la nicio masă.

Ingrediente pentru supă de roșii cu pui

1 pui

2 kg roşii

2 cepe

1 căpăţână usturoi

2 morcovi

1 lingură unt

1 rădăcină albitură

1 linguriţă zahăr

1 legătură pătrunjel

sare

frunze de

busuioc, pentru decor

Mod de preparare supă de roșii cu pui

Speli puiul și îl pui la fiert într-o oală, adunând spuma care se formează la suprafaţă. Când carnea s-a fiert, o scoți din oală și o lași la răcit, apoi o separi de oase, o mărunţești și o dai deoparte.

Separat, pui într-un vas încăpător legumele tăiate în bucăți mari, le acoperi cu apă și le lași să fiarbă, la foc mic, o oră. După ce s-au răcit, le treci prin sită ca să obţii o pastă uniformă. Adaugi carnea mărunțită, potrivești de sare și piper, adaugi zahărul, untul și mai lași să dea câteva clocote. Oprești focul și presari frunze de busuioc.