Supă de roșii cu sos pesto
Supa de roşii este perfectă pentru zilele de vară. Este un preparat uşor, răcoritor, plin de vitamine, dar şi gustos.
Ingrediente
2 kg roșii bine coapte
2 ardei grași roșii
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 țelină mică
1 morcov
sare
piper
2 linguri ulei
parmezan ras, pentru servit
Pentru sosul pesto:
1 legătură de busuioc
1-2 linguri muguri de pin
4 căței de usturoi
sare
piper
3-4 linguri parmezan ras
5 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Speli roșiile, le opărești câteva minute, le tai cubulețe și le lași deoparte.
Încingi uleiul într-o oală și călești ceapa, ardeii, morcovul, țelina, usturoiul, spălate și tăiate mărunt. Presari sare și piper, după gust și ții câteva minute pe foc, amestecând continuu și având grijă să nu se ardă, până când se înmoaie legumele.
Adaugi roșiile, torni apă clocotită peste legume, atât cât vrei să fie de consistentă supa și lași la fiert oala acoperită aproximativ 20 de minute. Dai vasul de pe foc și mixezi supa cu blenderul vertical.
Între timp, prepari sosul pesto. Pui busuiocul spălat într-un blender, adaugi mugurii de pin, usturoiul, parmezanul și mixezi, apoi torni în fir subțire uleiul, mixând continuu până când capătă consistența unei paste. Îl pui într-un vas. Servești supa de roșii, cu parmezan și cu sos pesto deasupra.
Torni borșul, apoi potrivești gustul de sare și piper, o mai ții să dea câteva clocote și o dai deoparte. O serveși presărată cu mărar sau cu pătrunjel tocat fin.