Supă de urzici şi leurdă

supa urzici leurda jpeg

Dacă tot e sezonul urzicilor, ar fi bine să profităm şi să le valorificăm în cât mai multe feluri de mâncare.

Ingrediente

1 kg urzici 1 fir praz (partea albă) 2-3 morcovi mici 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac câteva bucheţele conopidă congelată 2 legături leurdă (sau 2 fire usturoi verde) 1 lingură făină 3 linguri ulei sare

Mod de preparare

Alegi cu multă grijă urzicile, îndepărtezi tulpinile mai groase şi le speli în multe ape. Le opăreşti în apă clocotită cu sare 5-6 minute, le strecori şi le tai mărunt. Păstrezi apa în care au fiert. Cureţi legumele şi le fierbi întregi în apă cu sare. Conopida o pui la sfârşit, cât să dea un clocot. Când sunt bine fierte, le scoţi deoparte şi le păstrezi calde.

În zeama rămasă de la legume adaugi urzicile tocate, frecate în prealabil cu ulei şi făină şi subţiezi cu zeama de urzici. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, 10 minute. Adaugi leurda tocată, potriveşti gustul de sare şi serveşti supa fierbinte, garnisită cu legumele fierte.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg