Supă dulce de pui cu fidea

supa dulce de pui cu fidea jpeg

O supă ideală pentru copii, dar şi pentru persoanele care ţin o dietă mai strictă, această supă dulce de pui cu fidea este simplu de preparat şi foarte gustoasă.

Ce ai nevoie pentru Supă dulce de pui cu fidea:

- 500 de grame de carne de pui, părţile preferate de la pui

- 1 ceapă

- 2 morcovi

- 1 rădăcină de pătrunjel

- 1 rădăcină de păstârnac

- fidea

- sare

- piper

- câteva fire de pătrunjel verde

Cum se prepară Supă dulce de pui cu fidea:

Se pregătesc ingredientele, să fie la îndemână. Se spală carnea şi se pune la fiert în apă, cât să acopere bine toate bucăţile. Se lasă carnea să fiarbă bine, cam 45 de minute. Se ia spuma care se formează mereu, cu ajutorul unei spumiere.

După acest timp se adaugă legumele, ceapa se pune întreagă, pentru că se va scoate la final. Morcovii, păstârnacul şi pătrunjelul se taie felii, cât mai mari. Sau se pot tăia rondele, chiar pe jumătate şi atât. Depinde de preferinţe. Legumele se pun peste carne să fiarbă, cam 30 de minute se lasă.

Pentru cine doreşte, se poate scoate carnea de pe oase, ca să fie mai uşor de mâncat. Dar nu este neapărat să faceţi aşa. Aşa că, după cele 30 de minute, se scoate frumos ceapa, care se pune doar pentru a da gust, nu este prea gustoasă în supă.

După ce s-au fiert legumele suficient, se pune şi fideaua. Acum, depinde de fideaua aleasă. Ori puneţi un bulgăre, care se fărâmă înainte, ori se pune o mână de fidea fărâmiţată din pungă. Se lasă să fiarbă şi fideaua, apoi se pune piperul, sarea după gust. După ce se stinge focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Cine doreşte ca supa să fie un pic mai consistentă, poate face şi găluşti dintr-un ou bătut, amestecat cu 4 linguri de griş, la care se adaugă sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, ca să iasă pufoase. De obicei, la supa cu fidea nu se adaugă şi găluşti, dar nu este o regulă. Se serveşte caldă, fără pâine. Poftă bună!